Bullet Journal för april

Bullet Journal för april klar. Jag har förberett för april i min Bullet Journal. Valde att göra det redan idag, eftersom jag kommer att försöka arbeta undan så mycket jag kan inför påsken. Vore skönt att ha så mycket klart som det är möjligt.

I torsdags förra veckan skrev jag ett kort inlägg om Bullet Journal där jag även sa att jag idag skulle visa lite mera om hur jag satt upp för att planera närmaste tiden. 

Jag använder mig av en Leuchttrum1917 bok för min Bullet Journal, med prickade sidor. Vanligt vis gillar jag helt blanka sidor, men just för det här ändamålet fördrar jag att ha sidorna prickade. Har kommit fram till att det underlättar när jag gör mina listor och planering.

Bullet Journal för april

Jag har inspirerats av andra och utifrån det gjort en del förändringar inför april. Tidigare hade jag ett uppslag över en månad, där min planering för hela månaden fanns med. Mina mål för månaden. Det som inte helt fungerat är allt det som kommer att hända längre fram, en annan månad.

bullet journal calendex_1

Så när jag hittade Calendex och Future Log känns det som en bra idé att prova och se om det passar mig bättre.

Calendex

Jag vill rekommendera dig att gå in och läsa Eddy Hope´s inlägg om just Calendex. En mera detaljerad överblick finns där om hur du använder dig av Calendex.

Calendex är en blandning av Index och Calender, därav namnet. Det känns som att det är ett enkelt och lätt system att använda sig av.

Jag blev inspirerad av Boho Berry att blanda Calendex och Future Log, det tilltalar mig att ha båda varianterna bredvid varandra.

Du kan lätt se hur jag satt upp Calendex, fyra månder på en sida och resterande månader i Future Log på andra sidan. När du väl satt upp din Calendex är det enkelt att använda dig av det.

bullet journal calendex_2

När du har en ny tid, en nu deadline antecknar du det i din dagsplanering, med dag och tid. Sedan i din Calendex på aktuell dag fyller du sidnumret där du gjort anteckningen i din dagsplanering.

Som du ser har jag en anteckning 2 april, där det i rutan står 66. Då går jag till sidan 66, och den dagen har jag gjort en anteckning med en lila ruta, där det står, ”Dagskryssning” med tid och plats.

Jag har ännu inte hunnit med att sätta skriva in det som jag har inbokat. Men jag hoppas du får lite inspiration och idé hur du själv kan använda dig av systemet.

Future Log

I future log har jag då de resterande månaderna för året.

bullet journal future log

Då Bullet Journal systemet är och ska vara flexibelt, är det enkelt att använda Future log också.

Om du t.ex har något inbokat i augusti, sätt en punkt i kolumnen för augusti och på raden skriv vilket datum, och ev tid samt vad du ska göra. Man behöver alltså inte planera månadsvis på det sättet.

Här kan du se lite närmare hur man jobbar med Future Log. 

Inbox

Inbox är ett ställe där jag samlar allt jag kommer på att jag ska göra, mina deadlines, all som dyker upp. Det viktiga här att jag har allt på ett ställe. Allt eftersom jag har gjort markerar jag det som är klart, eller stryker det som inte längre är aktuellt.

bullet journal april inbox

Vid ny månad skriver jag över det som inte är klart från föregående månad, och sedan är det bara att skriva det som dyker upp allteftersom.

Tracker

Här har jag allt som ska göras regelbundet, dagligen, veckovis och månadsvis.

bullet journal april tracker

De rader som inte har någon punkt markerad ska jag göra dagligen. De andra raderna har jag markerat med en punkt vilken veckodag jag ska göra resp. uppgift på. Det får mig att hålla fokus på det som är viktigt och värdefullt att jag gör.

När jag sedan gör min dagsplanering så går jag till den här uppslaget och planerar dagen efter det, samt andra saker som kan ha dykt upp som ska göras.

Advertasing

Nytt för den här månaden är ett ställe där jag har allt samlat kring mina annonser, utgifter, antal ledas och appar, samt nya medlemmar. Tror det blir lätt överskådligt och bra att ha det i Bullet Journal.

bullet journal ads april

Ekonomi

Även Budget och Privat ekonomi är ett nytt uppslag som jag kommer att använda mig av från april. Vanligtvis har jag budget och likviditesbudget i excel. Men vill även ha det i min Bullet Journal, något enklare och lätt överskådlig. Inte helt klar på hur sidorna ska utformas än, det kommer jag att ha tid att klura på lite de närmaste dagarna.

bullet journal april budget

Som jag skrev förra torsdagen så har jag provat ett antal olika digitala planeringsverktyg men jag lyckas inte komma överens helt med dom. För mig passar det bättre att ha det i fysisk form i en anteckningsbok. Den kan jag lättare ha bredvid mig när jag jobbar. Och har nu hittat ett system som är flexibelt, där jag kan lägga till det jag behöver för tillfället. Flexibelt passa mig perfekt.

Påminnelse till mig själv:     Planera rimligt 

Detta är inlägg 17, dag 17 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2016. Detta är inlägg 17 av 100.

2 Kommentarer

 1. Åh så kul att hitta fler i Sverige som bloggar om Bullet journaling.Kom gärna in och titta hos mig på foxroomdesign.com

  Svara
  • Hej Catarina,
   ja, det börjar dyka upp allt flera som hittat till Bullet Journal. Ja, jag ska självklart kolla in hos dig!

   Svara

Trackbacks/Pingbacks

 1. Öka din produktivitet när du arbetar hemifrån | - […] Vid min planering använder jag mig av Bullet Journal, du hittar ett inlägg om Bullet Journal det här. Jag…
 2. Planera rimligt | - […] och penna funkar så mycket bättre. När jag sedan fick oordning på mina listor och planering med Bullet Journal…
 3. Älskar måndagar | - […] helt enkelt passar mig bra. I april hade jag ett inlägg om min Bullet Journal, som du kan läsa…

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *