Det är aldrig för sent

Våga bryta upp och förändra om det inte är bra. Det är sällan, att saker går som på räls och utan svårigheter. Hur många är det som inte känner sig helt nöjd med sin arbetssituation, sin arbetsplats? Av någon anledning har jag senaste tiden träffat på rätt många som inte mår bra i sitt arbete. Men, som ändå stannar kvar.

Orsaken till varför man stannar kvar kan vara många, men har mött på en del som uttryckt att det ”är för sent att byta arbete”. Kanske det är tryggt att stanna trots att de inte trivs?

Jag brukar alltid säga att det är aldrig är försent för en förändring. Man måste vara ärlig och sann mot sig själv och lyssna på vad man verkligen känner.

Att känna glädje och lycka över att vakna på morgonen, att känna att det är en rolig dag som väntar – så, viktigt för att må bra! Att kunna känna glädje och förnöjdsamhet när du vaknar upp på morgonen, oavsett om det är måndag morgon eller lördag morgon.

Det går inte leva om och göra om. Det som däremot går är att förändra och våga bryta upp från det som inte är bra idag! Och, det är aldrig för sent, oavsett ålder eller oavsett vart du bor.

Ta fram papper och penna, se till att du sitter ostört på en plats du gillar. Skriv ner din situation idag – vad du gillar, vad du trivs med. Samt skriv ner vad du inte vill ha kvar utav det du har idag.

Gör en plan. Samla ihop det som du skrivit ner och se om du kan matcha det mot någon annan typ av arbete, ny utbildning, flytta, resa, byta rutiner…. Utifrån det gör en plan. Finns det möjlighet att starta företag? Ska du studera? Är en flytt aktuell?

Slösa inte bort tiden. Idag arbetar de flesta till ca 65 år. Oavsett din ålder idag, ska du inte slösa bort dina år på något som du inte trivs och mår bra. Alla bär på sina drömmar, våga ta klivet och förverkliga dessa!

life_is_simple

Vänta inte på rätt tid, vänta inte till sen! Den bästa tiden för förändring är idag, den näst bästa dagen är imorgon.

 

Ha det så gott

Detta är inlägg 84, dag 84 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2016. Detta är inlägg 84 av 100.

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *