Happy Måndag

Happy Måndag! Visst låter det enkelt och lätt att säga att vi ska vara glada? Men, det är inte så enkelt alla dagar, eller hur? Så finns det de personer som alltid, oavsett ser glada ut.

En viktig egenskap är att kunna leva i nuet. Att vara nöjd med det som vi har och vart vi befinner oss.

Att njuta av nuet är en vana som går att lära sig.

För att vara nöjd med det du har, är det viktigt att bli av med eventuella destruktiva vanor först. Att se de saker som du gör, medvetet eller omedvetet, som håller dig tillbaka från det du önskar dig.

Ovanor att släppa

#1 Undvik avundsjuka

Avundsjuka, eller svartsjuka, en onödig besökare som fungerar som en påminnelse över framgånger som du tycker dig inte ha. En känsla som kan förvandla den vanligtvis rationella och kloka person till en rasande person fylld med ilska och hat.

Fokusera istället på din egen resa. Släpp ev avundsjuka och sluta att jämföra dig själv med andra.

# 2 Sluta leva i det förflutna

Att ångra saker du gjort, misstag du tycker du gjort, kan driva dig till vansinne. Att älta och tänka ”tänk om….” tar bara kraft och energi helt i onödan. Nyckel här är att låta det gå och förlåta.

Att släppa taget låter enklare än vad det faktiskt är. Det kan vara svårt att förlåta, släppa sårade känslor. Men förlåtelse är ett sätt att se på det som hänt, att erkänna misstag och gå vidare. Med det säger du inte att det är ok. Du ser på situationen så som den är, och bestämmer att det inte ska kunna påverka dig.

fokusera_påverka#3 Sluta att oro dig över vad andra tycker

Lätt eller hur? Det finns en skillnad mellan att du värdesätter andras åsikt, och att oroa sig över vad andra tycker.

För att vara glad och lycklig är det viktigt att lyssna på sig själv och gå sin egen väg. Att vara sann och ärlig mot dig själv. Vissa gånger innebär det att andra personer inte alltid kommer att förstå det du gör.

Men om du lever ditt liv genom att vara andra till lags och tillfredsställa andra i första hand, så är det ett steg mot utbrändhet. Tro mig, jag vet!

#4 Var inte rädd att misslyckas

Att misslyckas är inte fel förrän du ger upp! För att lyckas kommer vi alla behöva misslyckas några gånger först.

Det finns inget som heter ”succé över en natt”. Läste ett citat för en tid sedan; ”It takes 10 years to become an overnigth success”.

Misslyckanden, eller lärdomar kanske är ett mera rättvist ord, är det sätt vi lär oss och förbättrar våra liv. Se misslyckanden / lärdomarna som byggstenar till din kommande framgång.

Att tillåta dig själv bli paralyserad av rädslan för misslyckande, hur kan du då bli glad och lycklig?

#5 Sluta att prokastinera

När du skjuter upp saker som är viktiga och betydelsefulla och tar den lätta, enkla vägen kan det synas som obetydligt just då. Frågan är vad som händer om det blir en vana att skjuta upp saker och ting?

Hitta nyckel till varför du skjuter upp saker. Vad är det som hindrar dig att göra det du vet behöver göras? Ställ också frågan till dig själv vad det kostar dig att du skjuter upp saker.

Att bli en mer positiv person är inget som händer över en natt, men det är en bra metod att tillåta dig själv att vara glad och lycklig. Att ha en positiv attityd är ett val som bara vi själva kan göra. Ett val som vi bör göra för att förbättra våra liv.

Attityd är smittosamt. När någon byter från ett negativa tankesätt till ett positivt tankesätt, kommer det att börja locka till flera positiva influenser i den personens liv. Att vara nöjd med det du har är definitivt något som kräver övning. Övning ger färdighet sägs det, och ja du kan förändra din tanker.

”Be content with what you have; rejoice in the way things are. When you realize there is nothing lackin, the whole world belongs to you” – Lao Tzu

My Banner

Happy Måndag

Detta är inlägg 49, dag 49 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2016. Detta är inlägg 49 av 100.

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *