Inspiration till ditt skrivande

Oavsett hur mycket du älskar att skriva, blogga finns det stunder när lite extra inspiration behövs. Så, är det för min del varje fall. Att hitta inspiration på lite oväntade ställen kan vara effektivt många gånger, vi behöver alltid fylla på inspirationskällan.

Jag har en liten lista som jag brukar gå till när jag behöver lite extra inspiration till något. Så med tanke på mitt inlägg igår vill jag dela med mig av min lista nedan till dig idag. Håll tillgodo.

Blogg
En av mina favoriter. Jag har en radda med bloggar som jag besöker, inte dagligen men när tid finns och jag behöver inspiration till något. Det är bloggar allt från inredning, hälsa, mindfullness, entreprenörskap, passiv inkomst, bullet journal…. sånt som inspirerar mig till att actions!

Böcker
När jag har som mest att göra kan jag sätta mig ner med en bok och försvinna in iden. Det finns hur mycket inspiration som helst att hämta från böckernas värld!

Naturen
Slut på ideéer? Ta en promenad eller joggingtur i naturen. Ta en ny väg, en ny stig eller nytt ställe, se och lyssna vad naturen vill visa dig just där. Gå upp tidigt och njut av soluppgången, meditera i solnedgången. Naturen är på något sätt outtömlig.

morgonpromenad

Lyssna på andra
Att åka buss, tåg eller tunnelbana kan vara riktigt kul många gånger, och att sitta och lyssna på andras konversationer. Många är ju inte direkt tysta när de pratar på offentliga ställen, och det kan var mycket intressant många gånger.

Tidningar
Det kan bli rätt dyrt att köpa tidningar. Jag har löst det så att jag är prenumerant på Readly. Där har du tillgång till en mängd tidningar för 99:-, och du kan kosta på dig att läsa, bläddra igenom tidningar som du normalt kanske inte hade köpt ute i affär. Gillar det mycket att ha tillgång till alla dessa tidningar när det passar mig.

Film
Kan ärligt säga att jag inte ofta ser på film, men det är en bra källa till att inspireras.

Musik
Finns inte så mycket att säga. Vi alla blir inspirerade på olika sätt genom musik. Olika typer av musik vid olika tillfällen. Som att lyssna på musik när du skriver tex.

The Book of Inspiration
Jag hittade den här igår, The Book of Inspiration,  och laddade ner den. Har inte hunnit läsa den, men länkar till den ifall den kan passa dig.

Citat
Bra citat kan verkligen hjälpa mig och inspirera mig mycket. Jag skriver alltid ner citat som jag kommer över, har jag inte med mig min anteckningsbok med citat så skriver jag ner dem i mobilen, eller fotar.

daily routine

Resa
Att resa behöver inte innebära att resa över halva jordklotet för att uppleva något nytt. Det kan räcka med att åka till något ett par mil bort, ett par timmar med bil. Jag tycker att det kan räcka med en resa en halv dag för att energin och inspirationen fylls på.

Träna
Många säger att de kan få sina bästa idéer när de är ute och springer. Jag har inte kunnat springa under flera års tid, pga ryggproblem, men att ta en promenad eller vara på gymmet kan vara minst lika bra. Att röra sig regelbundet är alltså inte bara bra för hälsan utan också för inspirationen.

Google
Behöver inte förklaras närmare. Outtömlig källa för inspiration.

Flickr
Bilder är en för mig också en stor inspirationskälla. Det kan vara Flickr, eller någon annan sajt med bilder.

Andras berättelser
Att läsa, lyssna på andra människor historia och deras väg till framgång ger inspiration och en övertygelse till att du och jag också kan.

 

Vad inspirerar dig, vart hittar du din inspiration? Lägg gärna en kommentar och fyll på lista ovan!

 

Låt dig inspireras

Detta är inlägg 74, dag 74 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2016. Detta är inlägg 74 av 100.

2 Kommentarer

 1. Tack för din lista!
  jag finner förutom dina tips ovan även inspiration
  * i samtal med mina tonårssöner som kommer med de mest nyfikna idéerna ibland
  * på Pinterest
  * i podcasts
  * och djupt inne i mig…när jag lyssnar ordentligt så bubblar det till och kommer till ytan…och då måste det bara ut. Oftast som blogginlägg 🙂

  Svara
  • Hej Tess, tack för dina tips!
   Att lyssna på sig själv borde vara nummer alla dagar, vi alla har så mycket mera inom oss än vi många gånger tror och släpper ut!
   Tack 🙂

   Svara

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *