Läsa mera

Läsa, läsa – så mycket vi kan lära av att läsa böcker. Om du är som jag vill du kunna läsa och lära något helst varje dag! Att skapa en bra vana att läsa mera vilket kan vara en utmaning i sig själv. Att hitta tiden att plocka upp en bok en stund varje dag.

Att läsa varje dag är ett mål väl värt att sträva efter. Läsning erbjuder långtgående fördelar i livet. Jag läste i en artikel för en tag sedan, att läsa regelbundet gör dig till en lugnare och mera empatisk person.

Det finns knep och tips om hur du kan börja läsa mera. Här är några enkla sätt om du vill läsa mera

Bestäm ett specifikt bok-läsnings mål

Hur många böcker vill du läsa under ett år? Hur snabbt vill du läsa dessa? Goodreads, är en app som ska vara ett bra verktyg för att hålla koll på boklistan. Har själv inte hunnit testa appen ännu!

Schema lägg tid för att läsa

Bestäm tider då du ska läsa. Att lägga in det i sin kalender, sin dagsplanering underlättar att skapa vanan att läsa regelbundet. Jag har min lästid på morgonen.

Välj format

Gillar du att läsa e-böcker, vanliga böcker i pappersformat eller ljudböcker.  Välj det format som passar dig bäst. Jag läser mina böcker på iPaden och i pappersformet, varvar mellan dessa. 

Låna böcker

Kanske var det ett tag sedan du senast var på biblioteket. Idag är biblioteken välfyllda med de senaste titlarna i en mängd olika format.

secret to success

Vad är ditt bästa tips och trix att läsa regelbundet?

Må så gott

Detta är inlägg 78, dag 78 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2016. Detta är inlägg 78 av 100.

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *