Min Bullet Journal

Det här att hitta ett bra sätt att planera, ha sina mål, ToDo listor – ja, allt det där som vi bör komma ihåg och ha koll på. Är det bäst att ha det digitalt eller inte? Jag har testat mig fram med en rad olika digitala appar, men har nu använt mig av ett analogt system,  Bullet Journal under några månader. 

Digitala verktyg i alla ära, men för mig fungerar papper och penna helt klart mycket bättre. Dels så inser jag att när jag skriver något för hand kommer jag ihåg det bättre, och jag kan gå tillbaka i minnet och läsa vad jag har skrivit. Dels så har jag lättare för att ha mina handskrivna ToDo listor tillgängliga och lättar hålla koll helt enkelt.

När jag har mina listor i appar så glömmer jag liksom bort att hålla koll, att ta fram och bocka av och uppdatera. För mig blir det lite halvkaos efter en tid när jag har planerat och försökt att organisera mig genom att använda en app. Och, jag har testat flera stycken.

Genom att använda mig av Bullet Journal blir det för mig lite av en meditativ stund när jag sitter och planerar och skriver i min anteckningsbok. Tycker att jag fokuserar på ett annat sätt än då jag sitter med en app. Dessutom gillar jag verkligen att skriva för hand. Jag gillar också att skriva kalligrafi, även om jag inte skriver kalligrafi i min anteckningsbok så kan jag leka lite min handstilen och det i sin tur gör mig rofylld och lugn.

Bullet Journal year

Min årsöversikt över 2016,  i min Bullet Journal

Vad är då Bullet Journal kanske du undrar

För att använda systemet som Bullet Journal är uppbyggt på så behövs en anteckningsbok och en penna. Bullet Journal är lätt att utforma så att det passar ens egna behov, du har allt samlat på ett och samma ställe.

En tom anteckningsbok alltså, själv har jag använt mig av olinjerad Molskins, och nu har jag en Leuchtturm1917 med prickade sidor.

På videon här under så är det en kort introduktion om hur du kan använda dig av Bullet Journal till din planering, när du ska organisera saker och din ToDo list. Jag kommer att nästa vecka visa och ge lite tips på hur jag har satt upp min Bullet Journal, och vilka listor som är viktiga för mig när jag arbetar.

Titta in nästa torsdag, 17 mars, så kommer lite glimtar från hur jag använder mig av Bullet Journal systemet. 

Ha en underbar dag

Detta är inlägg 10, dag 10 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2016. Detta är inlägg 10 av 100.

6 Kommentarer

  • Ja, det är bra när vi hittar det som passar oss bäst 🙂

   Svara
 1. Intressant! Det måste jag kolla närmare på!

  Svara
  • Hej Tina, ja de är ett enkelt och lätt sätt tycker jag!

   Svara
 2. Gillar detta. Och din blogg. Mkt intressant på den 🙂

  Svara
  • Hej Inger, tack för besöket här hos mig. Vi ”ses” säkert snart igen 🙂 Ha en bra dag!

   Svara

Trackbacks/Pingbacks

 1. Bullet Journal för april | - […] torsdags förra veckan skrev jag ett kort inlägg om Bullet Journal där jag även sa att jag idag skulle visa…

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *