Öka din produktivitet när du arbetar hemifrån

Arbetar du liksom mig hemifrån? Kan styra din arbetsdag utifrån ditt eget schema, välja när, var, hur du ska arbeta? Många fördelar, men det kan också vara lätt hänt att man tappar fokus och sin disciplin vissa dagar. Jag har en liten lista som jag brukar titta över lite då och då för att just påminna mig själv om att hålla fokus och vara så produktiv jag kan varje dag.

Tänkte att den lista över tips kan du också få ta del av. Att jobba hemifrån är helt suveränt, men det finns lite fallgropar som gör att det är lätt att tappa bort sig vissa dagar som sagt. En granne tycker det är trevligt att komma över på en kopp kaffe och prata bort en stund, för du är ju ändå hemma. Du kommer på att badrummet måste helt enkelt städas just idag, kanske just den där dagen ett jobbigt kundsamtal står på din ToDo list.

Så här är min lista som jag påminner mig själv med regelbundet.

Arbeta Hemifrån Tips

Går till jobbet – att ha en given plats hemma som är din arbetsplats ger en känsla av att gå till jobbet. Själv har jag ett par tre olika ställen som är min arbetsplats här hemma beroende på vad jag för tillfället arbetar med.

Planera och strukturera dagen – planera upp dagen, och glöm inte att ta en paus och lunch. Vilket jag är rätt bra på att glömma bort många dagar.

Stanna inte hemma – byt din arbetsplats hemma mot ett café eller liknande någon gång då och då. Det kan stimulera dig att bli mera kreativ i vissa arbetsuppgifter. Samt att det kan vara bra att komma bort från vissa distraktioner som jag har hemma, en överfull diskbänk, en hög med tvätt…

Försvåra tillgängligheten till sociala media – stäng ner alla notiser på dator som du får från Facebook, Instagram, Twitter osv. Ha ett par fasta tider du går igenom flödet. Så lätt att fastna i att scrolla och kolla, ”bara” lite till!

När jobbar du bäst med vad – att lära dig när du arbetar bäst med dina olika arbetsuppgifter, ger varje fall mig ett bättre flöde under dagen. När är du mest kreativ, när passar det dig bäst att göra rutinuppgifter där du inte behöver tänka så mycket osv. Hitta när du gör din uppgifter som bäst under dagen.

Schemalägg din vecka och dag – Varje söndagkväll planerar jag nästkommande vecka. En lista över det som ska göras under veckan, ser över vad som jag har som är tidsbestämt och skriver in det på respektive dag. Sedan planerar jag varje kväll inför nästa dag. Vid min planering använder jag mig av Bullet Journal, du hittar ett inlägg om Bullet Journal det här. Jag fungerar bäst då jag kan planera med papper och penna. Det är viktigt att du hittar vad som passar dig bäst.

Hitta musik som passar arbetsuppgiften – ha olika spellistor med musik, som har olika energinivåer beroenden på arbetsuppgift.

Ta Paus och Lunch – att ta paus och lunch är något jag många sätter alarm på i min mobil, lite som Skalmans Ät & Sovklocka…. Jag har så lätt att glömma bort att ta små paus och bryta för lunch!

30 minuters rörelse – att ta en kort promenad på 30 minuter ger så mycket kraft och energi.

 

the_secret

 

Vad är ditt bästa tips när du arbetar hemifrån, för att vara fokuserad och produktiv? Skriv en kommentar och dela med dig av ditt bästa tips.

 

Nu ska jag se vad som står på min lista idag
Ha en underbar dag

Detta är inlägg 31, dag 31 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2016. Detta är inlägg 31 av 100.

2 Kommentarer

 1. Tack för dina tips! Att byta ut arbetsplatsen mot ett café har jag tänkt länge men det tycks inte bli av- jag får nog ta tag i det igen! Att ta promenader föll sig naturligt när jag hade hund men eftersom hon inte finns längre så har det också fallit bort. Det är dags att strukturera upp mig igen tror jag 😉

  Svara
  • Hej Elisabet,
   ja, vi kan ibland behöva påminna oss själva om saker och ting. Att ta sig tid att komma fram till vad som känns mest viktigt under dagen, veckan, året. Hoppas du hittar tillbaka till dina promenader. Må så gott och ha en bra helg 🙂

   Svara

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *