Planera rimligt

Visioner, drömmar och mål är något som följer med oss alla, om inte dagligen så regelbundet återkommande. Att drömma om vad du ska göra, vart du vill resa, vart du vill bo, vad du vill läsa, ingår liksom en del i livet.

Vad gör du med dina drömmar? Låter du förbli just en dröm, eller sätta mål och planera vad som bör göras för att uppnå drömmen.

Något jag själv har kämpat mycket med efter min utbrändhet för något år sedan, är att lära mig att planera rimglit. Det jag vill göra är inte alltid samma sak som jag hinner och orkar göra. När jag skriver min lista över dagen vad som jag ska göras, tror jag att jag ska hinna med så himla mycket.

Besvikelsen och missnöjdsamheten har många gånger blivit stor då jag inte hunnit med det som stått på min lista. Det är en ständig kamp att vara realistisk över vad som är rimligt att hinna göra under en timma, under tre timmar eller under en dag. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag testat en rad olika digitala appar där man kan planera, men jag har inte lyckats bli effektiv och produktiv med dessa.

Papper och penna funkar så mycket bättre. När jag sedan fick oordning på mina listor och planering med Bullet Journal känns det liksom lugnare och tryggare.

bullet journal calendex_1

 

Planera in Paus regelbundet

Jag har tidigare haft svårt för att planera in tid för Paus stunder, små stunder av vila och reflektion. Tid att läsa, tid att träna, tid att tänka och andas, eller vad det kan vara. Sånna saker som vi behöver göra för att orka med det arbete som ska ska utföras.

Det är något som nu finns med i mina dagliga saker som jag har att göra. Att planera handlar mycket också om att skapa bra vanor.

Lär dig vad som gynnar dig att göra varje dag. Lär dig att se nyttan med att göra en sak varje dag, trots att själva resultat inte visar sig omedelbart. Ha tålamodet att vänta är en del i att skapa bra vanor.

Future

Klicka på bilden och hämta en 7dagar video träning med grunder till att skapa en livsstil som du själv planerar över till 100%

Må så gott och trevlig kväll

Detta är inlägg 38, dag 38 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2016. Detta är inlägg 38 av 100.

2 Kommentarer

  1. Tack för ett inspirerande inlägg

    Svara
    • Hej Sofhia, jag hoppas att du fick lite inspiration att använda i din vardag. Ha en trevlig kväll.

      Svara

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *