Planerings Onsdag

Vaknade strax före klockan fem i morse. Ett av mina mål för ungefär två år sedan var just det att vakna utan alarm, varje dag i veckan. Att ha en inbyggd klocka, att sova tills jag sovit klart. Vanligtvis så vaknar jag och stiger upp någon gång mellan fem och sex på morgon.

Idag när jag vaknade upp hade jag en hel massa tankar, funderingar och planer i mitt huvud. Så jag bestämde mig för att sätta mig ner och få ner alla dessa på papper, få lite ordning på allt det där som jag gått och tänkt på under en tid. Att få ner allt på papper, vilket jag tror jag har fått nu. Så nu ska jag göra en tidslinje över när jag tänker mig att ha klart vissa saker, när vissa saker bör bli klara och när det ska göras.

planning day

Papper & penna är lite som kära vänner. Som jag säkert sagt tidigare, även om jag mer eller mindre arbetar via internet så vissa saker trivs jag bättre med att få ner på papper. Planering är en sån sak för mig. Har provat en rad olika appar, men jag lyckas inte använda dessa så som det är tänkt och de har inte hjälpt mig. Så jag sitter idag vid mitt köksbord och har belamrat det med mina anteckningsböcker och planeringsbok.

 

not perfect

Igår kväll satt jag och lyssnade på ett inspelat webinarium om att vara aktiv på sociala media. Under tiden började jag ”klottra” som jag ibland gör när jag lyssnar på något. Klottret resulterade i ovan bild. Något jag ska lära mig är just det allt måste faktiskt inte vara så perfekt för att vara bra. Att inte fastna i små detaljer för länge, utan se mera till helheten att fungerar det så räcker det så.

Brukar inte normalt ”klottra” så att det blir något, men det här var faktiskt kul och har gett lite mersmak på att göra något liknande flera gånger.

 

utsikt till balkong

Utsikt från mitt köksbord och mitt sällskap. Som du ser så hade jag lite sällskap ute på balkongen när jag gjorde min planering på förmiddagen. Och du ser att jag inte har tvättat fönstret på ett tag. Men fönstren får vänta, jag ska fortsätta med att göra en tidslinje av min planering.

Ska nog hinna med att ta en promenad i vårsolen också 🙂

 

Må så gott

Detta är inlägg 51, dag 51 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2016. Detta är inlägg 51 av 100.

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *