Skriva något varje dag

Anledningar till varför det är bra att skriva varje dag.

Det skrivna ordet är en stor del av mångas vardag, varje fall min! Genom det skriva ordet sker mycket av vår kommunikation. Men förutom kommunikationen, så finns det många goda skäl till att skriva dagligen.

Jag skriver en hel del, både digitalt men även en hel del med papper och penna. Några god skäl till varför det är bra att ha som rutin att skriva dagligen;

Ta bort stressen från tanken och placera det på papper
Skriva kan vara terapeutiskt. Genom att få ner det som belastar tankarna, går det många gånger se lösningar med nya ögon. Du kan ta itu med känslor på ett annat sätt när du ser det nedskrivet.

Att skriva kan fungera som en form av att rena stressen. Det går att säga saker som kanske inte går att säga högt alla gånger.

Tömma tankarna
En stunds dagligen skrivande ger dig vanan att tömma tankarna på uppgifter, idéer så att du inte glömmer eller missar något som du tänker på. Enkelt att ta några minuter varje dag och skriva ner det som du vet med dig inte får missas eller glömmas bort. 

Förbättra skrivförmågan & kommunikationsförmågan
Genom att skriva varje dag upprätthåller vi skickligheten och förmågan att kommunicera tydligt med det skriva ordet. Vi blir helt enkelt bättre på allt som vi gör regelbundet.

Att skriva regelbundet kan finslipa förmågan att uttrycka sig, vilket är användbart i allt från maila till verbal kommunikation.

Veta vad du vill
En anledning till att många människor inte får vad de vill i livet, är att du inte vet vad de vill ha. Absolut inte den främsta orsaken, men i många fall är det hindret. Hur kan du få det du vill ha eller uppnå dina drömmar om du inte till 100% är helt på det klara med vad det är?

Genom att skriva varje dag får dig att tänka efter, och reflektera över vad du vill uppnå. Med det skriva ordet utveckla en tydlig och uppnåelig bild av dina drömmar, och planera för att nå resultat.

Utveckla den analytiska förmågan
Den analytiska förmågan utvecklas genom att regelbundet skriva. Arbeta igenom dina problem genom att på papper skriva ner dessa. De bästa lösningar brukar komma från en blandning av logiskt och kreativt tänkande. En bra strategi för att lösa problem.

Skriva för hand

En fin anteckningsbok, bra pennor och en kopp kaffe – bra saker för att skriva. Få ner på pränt drömmar, mål, planering och bra kom-ihåg över det som ska göras och när det ska göras. 

Skriv, Skriv, Skriv 🙂

 

Detta är inlägg 73, dag 73 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2016. Detta är inlägg 73 av 100.

2 Kommentarer

  1. Håller med dig på alla punkter. Dessutom får man tillgång till sin kreativa sida, som Julia Cameron skriver om. Jag har skrivit om det i min blogg. Hon kallar det morgonsidor, och rekommenderar tre A-4sidor varje morgon direkt man vaknar. Jag håller på och tycker det är väldigt värdefullt!

    Svara
    • Hej Sylvia, jag tror jag läste ngt av Julia Cameron och att skriva kreativt. Jag ska ta och läsa ditt inlägg och uppdatera mig lite mera. Att skriva direkt på morgonen är lite i olika perioder för min del.

      Svara

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *