Sommarmorgon och mirakel

Nu när juni startat känns det som sommaren har startat igång på riktigt. Maj månad är inte för mig en sommarmånad riktigt. Så idag räknar jag som första sommarmorgonen. Trots allt ljud från bilar, gråtande barn som lämnas på dagis, hundar som skäller så går det höra fåglarna kvittrar och det gillar jag.

För någon månad sedan läste jag boken ”The Miracle Morning” av Hal Elrod, och började så smått att skapa en morgonrutin kring de fem stegen, ”S:A:V:E:R:S”. Här finns en 6-minuters variant hur du kan skapa din Miracle Morning

Där och då lyckades jag inte så bra att hålla fast vid hur jag tänkte mig mina morgnar. Idag har jag startat om, men inte med alla stegen utan tar 1-2 steg i taget och lägger till de övrig allt eftersom.

Skapa en bra morgon

Ett av mina mål för ett par – tre år sedan, var att vakna varje dag utan att ställa väckarklockan. Inte för det att jag ville sova länge på morgonen, utan att skapa en vana att vakna när jag helt enkelt sovit klart och är pigg. Och att ställa in min kropp på att vakna vid 5-6 sex tiden.

Idag startade jag med att gå ut på en promenad det första jag gjorde, det är så himla gott att komma ut tidigt på morgonen och andas lite klart och frisk morgonluft.

Sedan kommer jag bygga på de som jag vill att min morgon ska innehålla. Framför allt hålla allt enkelt och lätt.

edsvik vägvisare

Det har varit alldeles för länge sedan jag tog en morgonpromenad ner mot Slottparken. Det är bara att konstatera att det faktiskt är lättare att gå ut när det är ljust, än en regnig och mörk vintermorgon.

Ska njuta och göra många bra mirakel mornar den här sommaren.

vattenspegling

Jag saknar att kunna se en sjö från köksfönstret, så det är extra gott de dagar jag startar med att finnas nära och se vatten. Alla den härliga grönska skulle jag vilja samla i en burk och ta fram den där snöiga januaridagen.

syren

Så ljuvliga färger. Alltid när jag ser syrener kommer jag att tänka på min mormor, är inte riktigt säker på varför. Så skänker henne en liten extra tanke här på morgonen.

Dagen är igång, sommaren är igång så det är bara jag själv som ska komma igång och göra det som ska göras. Fortsätta att göra dagen till den

Njut av dagen och sommarmorgonen

Detta är inlägg 93, dag 93 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2016. Detta är inlägg 93 av 100.

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *